Revista care te mentine sanatos

Stiri

Lipsa afectiunii in copilarie duce la obezitate in adolescenta

5 ianuarie 2012
Share

Felul in care mamele au grija de copii din punct de vedere emotional se pare ca ar determina greutatea acestora din timpul adolescentei. Potrivit unui studiu, cu cat siguranta emotionala a copilului este mai scazuta, cu atat este mai mare riscul ca la 15 ani sa devina obez.

 Mai mult de un sfert dintre copiii care au relatii emotionale de slaba calitate cu mamele lor se pare ca devin obezi in adolescenta, in jurul varstei de 15 ani. Obezitatea infantila ar putea fi influentata de interventiile copilului de a imbunatati relatia emotionala dintre el si mama si nu neaparat de concentrarea pe alimentatie si activitatile copilului.

Studiul a analizat 977 de participanti si a inclus familii care traiesc in noua state americane. Atentia pe care parintii o ofera copiilor din punct de vedere emotional joaca un rol extrem de important in cresterea armonioasa a celor mici. Acestia au nevoie de sustinere, de incurajari si de legaturi stranse cu cei doi parinti.

Raica Ruxandra

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Lipsa afectiunii in copilarie duce la obezitate in adolescenta»:3.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate