Revista care te mentine sanatos

Stiri

Excursiile in natura ne fac mai creativi

17 decembrie 2012
Share

Pentru a stimula creativitatea, faceti o excursie pe jos, insa lasati acasa gadgeturile electronice, spun cercetatorii. Daca va veti impacheta lucrurile si veti alege sa plecati departe de casa pentru cateva zile fara laptop, telefon mobil sau alte astfel de dispozitive, acest lucru v-ar putea ajuta sa va rezolvati problemele de creativitate cu pana la 50%.

In urma unui studiu la care au participat 30 de barbati si 26 de femei care au facut excursii in Alaska, Colorado etc., s-a descoperit ca, intr-adevar, creativitatea se imbunatateste.

Efectele benefice ale naturii asupra mintii sunt cunoscute de foarte mult timp, iar stimulii care provin de la copaci, pasari, vant sunt mult mai placuti decat cei ai telefoanelor mobile, claxoanelor etc. Ca urmare, oamenii nu mai sunt deloc distrasi, acest lucru sporindu-le creativitatea. Mai este nevoie insa de cercetari care sa masoare activitatile creierului si hormonii de stres in timpul drumetiilor pentru a determina modul in care interactiunea cu natura poate afecta modul in care functioneaza creierul.

Exista o anumita teama, potrivit careia mediul urban cu toata tehnologia sa duce la epuizarea proprietatilor restauratoare ale naturii. Asa ca, daca va pregatiti sa plecati in excursie, lasati-va acasa laptopul, telefonul mobil, si bucurati-va de natura.

Ruxandra Raica

Sursa: www.livescience.com

Nota pentru articolul «Excursiile in natura ne fac mai creativi»:4.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate