Stiri

Steroizii inhalatori ar putea afecta inaltimea copiilor

vineri, 14 septembrie 2012
Share

Se pare ca atunci cand ajung la varsta adulta, copiii care fac tratament cu steroizi inhalatori pentru astm sunt mai mici de inaltime decat ar trebui, spun cercetatorii. In medie, copiii care urmeaza un astfel de tratament sunt mai scunzi cu o jumatate de centimetru fata de colegii lor.

Steroizii pot insa salva vieti, iar astmul netratat poate duce, de asemenea, la probleme de crestere.

In urma unui studiu realizat pe un numar de 1.000 de copii s-a observat ca cei carora li se administrase steroizi inhalatori au ramas cu o jumatate de centimetru mai mici decat media. Studiul a urmarit pacientii pana la varsta adulta si s-a observat ca inaltimea mai mica s-a mentinut la varsta adulta. Cercetatorii au luat in considerare si alti factori, precum sexul, varsta copiilor la momentul studiului, severitatea astmului. Inaltimea parintilor nu a avut niciun impact in ceea ce priveste inaltimea acestora.

Steroizii inhalatori reprezinta cel mai bun tratament impotriva astmului, ce afecteaza unul din sapte copii din Marea Britanie. Asadar, este important sa cunoasteti totusi beneficiile acestui tratament.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

tonica
2017-05-10T18:03:30+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc