Revista care te menține sănătos

Știri

Intelepciunea chiar se dobandeste odata cu inaintarea in varsta?

30 august 2011
Share

Psihologii de la Universitatea din Texas asa considera… ca suntem mai intelepti pe masura ce imbatranim. Concluziile vin in urma efectuarii unor teste pe doua grupuri de persoane: pana in 25 de ani si cu varste intre 60 si 80 de ani.

Se pare ca raspunsurile oferite de cei mai in varsta la intrebarile adresate s-au dovedit foarte intelepte, bine gandite si cu efecte benefice pe termen lung.

Specialistii sunt de parere ca experienta si caracterul pragmatic al persoanelor trecute de prima tinerete sunt strans legate de o anumita parte a creierului numita striatum ventral, asociata cu recompensele imediate.

Pe masura de inaintam in varsta, aceasta zona se degradeaza, facand necesara compensarea prin utilizarea cortexului prefrontal, zona care controleaza gandirea rationala.

Paula Rotaru

Sursa: http://www.telegraph.co.uk

Nota pentru articolul «Intelepciunea chiar se dobandeste odata cu inaintarea in varsta?»:1.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate