Revista care te mentine sanatos

Stiri

Herpesul oral, asociat cu probleme de cognitie si memorie

10 aprilie 2013
Share

Un nou studiu arata ca virusul Herpes simplex 1, care produce herpesul oral, ar putea creste riscul de aparitie a problemelor de memorie si cognitie. Studiul a fost efectuat pe 1.625 de persoane din New York City care aveau o varsta medie de 69 de ani.

Sangele participantilor la studiu a fost testat, pentru a identifica cinci infectii foarte raspandite: herpesul oral si genital, citomegalovirus, forma respiratorie a chlamidiei si Helicobacter pylori.

Concluzia oamenilor de stiinta a fost ca persoanele care prezentau un nivel mai mare al infectiei in sange erau cu 25% mai predispuse la a obtine scoruri reduse intr-un test standard de verificare a capacitatilor mentale. Aceasta cercetare vine la scurt timp dupa un alt studiu care sugera ca, desi toti adultii sufera de un declin mental pe masura ce imbatranesc, oamenii de stiinta de la King’s College London au descoperit ca exercitiul regulat protejeaza creierul.

 

Cristina Ionescu

Sursa: DailyMail

Nota pentru articolul «Herpesul oral, asociat cu probleme de cognitie si memorie»:2.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate