Revista care te menține sănătos

Știri

Calmantele, responsabile pentru durerile de cap?

4 octombrie 2012
Share

Desi ar trebui sa ne scape de durerile de cap si de starile de anxietate, calmantele pot avea exact efectul advers daca sunt administrate in exces. Potrivit medicilor britanici, administrarea pe termen lung a calmantelor poate crea un cerc vicios pentru pacient care, dorind sa scape de migrenele insuportabile, va lua din ce in ce mai des diverse calmante.

Manjit Matharu, specialist in neurologie, recomanda pe cat posibil inlocuirea calmantelor cu sedinte de acupunctura pentru alinarea durerilor de cap. Potrivit acestuia, una din 50 de persoane din Marea Britanie abuzeaza de calmante, apeland la acestea aproape zilnic pentru calmarea migrenelor, deseori cauzate chiar de medicamentele in sine.

In acest scop a fost elaborat un ghid de instruire a medicilor in ceea ce priveste recomandarea de calmante pentru durerile de cap, care sugereaza ca administrarea „dupa ureche” trebuie oprita prin reguli ce trebuie respectate chiar in randul medicilor de familie.

Paula Rotaru

Sursa: www.bbc.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.