Revista care te mentine sanatos

Stiri

Calmantele, responsabile pentru durerile de cap?

4 octombrie 2012
Share

Desi ar trebui sa ne scape de durerile de cap si de starile de anxietate, calmantele pot avea exact efectul advers daca sunt administrate in exces. Potrivit medicilor britanici, administrarea pe termen lung a calmantelor poate crea un cerc vicios pentru pacient care, dorind sa scape de migrenele insuportabile, va lua din ce in ce mai des diverse calmante.

Manjit Matharu, specialist in neurologie, recomanda pe cat posibil inlocuirea calmantelor cu sedinte de acupunctura pentru alinarea durerilor de cap. Potrivit acestuia, una din 50 de persoane din Marea Britanie abuzeaza de calmante, apeland la acestea aproape zilnic pentru calmarea migrenelor, deseori cauzate chiar de medicamentele in sine.

In acest scop a fost elaborat un ghid de instruire a medicilor in ceea ce priveste recomandarea de calmante pentru durerile de cap, care sugereaza ca administrarea „dupa ureche” trebuie oprita prin reguli ce trebuie respectate chiar in randul medicilor de familie.

Paula Rotaru

Sursa: www.bbc.co.uk

Nota pentru articolul «Calmantele, responsabile pentru durerile de cap?»:1.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate