Revista care te menține sănătos

Știri

Nivelul glicemiei, masurat cu ajutorul lacrimilor

5 decembrie 2011
Share

Persoanele care sufera de diabet trebuie sa-si monitorizeze nivelul glicemiei in mod constant. In prezent, metoda standard este masurarea nivelului sangvin de glucoza cu ajutorul unui mic aparat portabil, dupa prelevarea unei picaturi de sange din varful degetului, printr-o intepatura.

Intrucat studiile au demonstrat ca multi diabetici nu-si monitorizeaza corespunzator nivelul de glucoza din cauza disconfortului asociat cu intepaturile repetate ce trebuie facute zilnic, cercetatorii au pornit in cautarea unei noi solutii care nu a intarziat sa apara. Este vorba de un test care se poate face cu ajutorul… lacrimilor.

Descoperirea a fost facuta de specialistii americani de la Universitatea din Michigan, SUA, care au constatat ca nivelul glucozei din lacrimi este corelat cu cel al glucozei din sange. Cercetatorii spera sa puna cat mai repede in aplicare noua metoda de diagnostic.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.