Revista care te menține sănătos

Știri

Aproape 2 milioane de romani sufera de astm si bronsita cronica

15 octombrie 2009
Share

Societatea Romana de Pneumologie (SRP) a organizat conferinta de presa cu tema ”Povara afectiunilor respiratorii (astm si bronsita cronica) in societatea romaneasca: provocari si solutii”.

In Romania exista 2 000 000 de pacienti diagnosticati cu astm si bronsita cronica (BPOC). Aceasta cifra este departe de a reprezenta o numaratoare finala, din cauza numeroaselor cazuri nediagnosticate.
Categoria cel mai profund afectata de BPOC este cea a varstnicilor. Situatia financiara precara a majoritatii limiteaza de obicei accesul la tratamente moderne. In Romania, 3 000 000 de varstnici traiesc cu pensii sub 700 de RON/luna. Dintre acestia, SRP estimeaza ca cel putin 500 000 sufera de astm si BPOC. In ajutorul lor vin acum atat Ministerul Sanatatii, cat si patru companii producatoare ale celor mai moderne medicamente care trateaza astmul si bronsita cronica.
In lume exista 300 de milioane de persoane diagnosticate cu astm, dintre care 30 de milioane in Europa. Tot la nivel european se numara 13 milioane de pacienti cu BPOC.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.