Revista care te menține sănătos

Știri

Premiul Nobel pentru medicina 2013, impartit intre americani si germani

28 octombrie 2013
Share

Anul acesta, premiul Nobel pentru medicina a fost impartit intre doi americani (James Rothman si Randy Schekman) si un german (Thomas Sudhof). Mai exact, el reprezinta recompensa celor trei cercetatori pentru descoperirea mecanismului precis de transport al celulelor, arata BBC.

Descoperirea echipei americano-germana este esentiala pentru intelegerea modului in care celulele cerebrale comunica, dar si a modului in care sunt eliberati hormonii in organism, mai arata BBC. „Rezultatele cercetarilor au avut un rol major in intelegerea modului in care incarcatura celulara este descarcata la momentul si la locul potrivit inauntrul sau in afara celulei. In lipsa acestei organizari minunat de precise, celula ar cadea in haos”, a explicat Comitetul Nobel.

Potrivit specialistilor, atunci cand acest mecanism de transport sufera modificari, iau nastere diabetul si anumite afectiuni cerebrale. Cei trei laureati nu sunt la primele astfel de cercetari, ei au contribuit la dezvoltarea medicinei si cu alte ocazii.

Cristina Ionescu
Sursa: bbc.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.