Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ceaiul negru, eficient in prevenirea diabetului zaharat

1 martie 2013
Share

In urma unei cercetari care a cuprins date colectate din peste 50 de tari, s-a descoperit ca ceaiul negru poate preveni tulburarile metabolice, scazand astfel riscul de diabet zaharat si obezitate. Oamenii de stiinta cred ca flavonoidele continute de ceaiul negru sunt cele care protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi, dar si impotriva depunerilor de colesterol pe vasele de sange.

In acelasi timp, aceste substante pot avea efect benefic si asupra nivelului de zahar din sange.

Studiul mai arata ca cei mai mari consumatori de ceai negru sunt cetatenii din Irlanda, care consuma aproximativ doua kilograme de ceai negru pe an, urmati de cei din Marea Britanie si Turcia. De altfel, acestea sunt si tarile in care incidenta diabetului este cea mai scazuta.

 

Paula Rotaru

Sursa: Topnews.in

Nota pentru articolul «Ceaiul negru, eficient in prevenirea diabetului zaharat»:2.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate