Revista care te mentine sanatos

Stiri

A fost pus la punct primul ficat „virtual”

10 ianuarie 2012
Share

Un ficat „virtual” a fost pus la punct de catre cercetatorii europeni, cu scopul de a-i ajuta pe chirurgi sa planifice si sa realizeze operatii pe acest organ vital din organism. Rolul sau este sa arate cu exactitate marimea si locul in care se afla tumorile.

Asadar, fiecare pacient ar trebui sa beneficieze de un astfel de ficat ce va fi construit pe baza imaginilor trimise de medicii radiologi catre aplicatia online a programului PASSPORT, prin care a fost finantat proiectul de catre Uniunea Europeana.

Mii de persoane mor in fiecare an din cauza maladiilor hepatice, iar in prezent, mai putin de 50% dintre pacienti sufera o operatie ce consta in extirparea partii vatamate a organului. Tocmai din acest motiv, medicii chirurgi nu pot sa opereze daca nu cunosc cu precizie marimea si localizarea zonelor bolnave.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «A fost pus la punct primul ficat „virtual”»:3.50/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate