Revista care te mentine sanatos

Stiri

Fumatul pasiv – risc de a dezvolta dementa severa

14 ianuarie 2013
Share

Daca veti respira fumul de tigara provenit de la o persoana fumatoare, acest lucru va creste riscul de dementa severa, potrivit unui studiu in domeniu. Acesta este primul care indica o legatura semnificativa intre fumatul pasiv si problemele neurologice. Fumatul pasiv poate duce la aparitia problemelor cardiovasculare si respiratorii semnificative.

Studiul, condus de experti de la Universitatea Medicala din China si de la Colegiul King’s din Londra, Marea Britanie, au analizat peste 6.000 de oameni cu varste de peste 60 de ani.

S-a descoperit ca 10% dintre persoanele expuse fumatului au inceput sa sufere de dementa, pe parcursul studiului, mai ales persoanele care nu fumasera niciodata. Daca veti evita expunerea la fumatul pasiv, veti evita deopotriva si riscul dementei severe. In prezent, peste 90% din populatia lumii traieste in zone fara locuri publice destinate fumatorilor.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Fumatul pasiv – risc de a dezvolta dementa severa»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate