Revista care te menține sănătos

Știri

Fumatul pasiv – risc de a dezvolta dementa severa

14 ianuarie 2013
Share

Daca veti respira fumul de tigara provenit de la o persoana fumatoare, acest lucru va creste riscul de dementa severa, potrivit unui studiu in domeniu. Acesta este primul care indica o legatura semnificativa intre fumatul pasiv si problemele neurologice. Fumatul pasiv poate duce la aparitia problemelor cardiovasculare si respiratorii semnificative.

Studiul, condus de experti de la Universitatea Medicala din China si de la Colegiul King’s din Londra, Marea Britanie, au analizat peste 6.000 de oameni cu varste de peste 60 de ani.

S-a descoperit ca 10% dintre persoanele expuse fumatului au inceput sa sufere de dementa, pe parcursul studiului, mai ales persoanele care nu fumasera niciodata. Daca veti evita expunerea la fumatul pasiv, veti evita deopotriva si riscul dementei severe. In prezent, peste 90% din populatia lumii traieste in zone fara locuri publice destinate fumatorilor.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.