Revista care te menține sănătos

Știri

Dieta cu cartofi ar putea scadea tensiunea arteriala

19 septembrie 2011
Share

Desi de cele mai multe ori sunt incriminati ca dauneaza sanatatii, cartofii pot constitui alimente excelente ce ajuta la combaterea anumitor afectiuni, printre care si hipertensiunea arteriala.

Insa exista anumite conditii pentru ca aceste legume sa nu devina adevarate bombe calorice, si anume: niciodata sa nu prajiti cartofii in ulei, nu ii amestecati cu ketchup si, mai ales, nu ii combinati cu o portie zdravana de friptura.

A fost efectuat si un studiu pentru a demonstra efectele benefice ale consumului de cartofi asupra organismului. Acesta a fost realizat de catre expertii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania si a inclus 18 persoane, barbati si femei, care au consumat zilnic intre 6 si 8 cartofi fierti sau copti.

Majoritatea participantilor sufereau de obezitate sau erau supraponderali, si luau tratament pentru scaderea tensiunii arteriale inainte de a incepe experimentul.

Dupa o luna de testare, se pare ca tensiunea voluntarilor a scazut semnificativ, chiar si in conditiile in care acestia nu au continuat tratamentul medicamentos. In plus, greutatea participantilor nu a suferit modificari in urma consumului de cartofi.

Cercetari anterioare sugereaza ca elementele care se regasesc in compozitia cartofului, cum sunt unele chimicale, se regasesc si in medicamentele utilizate pentru reducerea tensiunii arteriale, facand din aceasta leguma un inlocuitor ideal al tratamentului medicamentos.

 

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.