Revista care te mentine sanatos

Stiri

Imbatranirea creierului ar putea fi prevenita

7 mai 2014
Share

Cercetatorii de la Universitatile Harvard si Stanford au realizat un studiu pe soarecii de laborator, incercand sa gaseasca un mijloc pentru a lupta impotriva efectelor negative ale imbatranirii asupra creierului. Astfel, acestia au prelevat plasma de la soarecii tineri si au injectat-o unor rozatoare mai inaintate in varsta. Expertii au supus apoi soarecii la cateva teste pentru a le verifica performantele cognitive.

Rezultatele nu s-au lasat prea mult timp asteptate, deoarece s-a dovedit ca transfuziile cu „sange tanar” au ameliorat practic performantele cognitive ale rozatoarelor testate. In plus, s-au observat modificari ale structurii creierului soarecilor, in timpul transfuziilor conectandu-se un numar mai mare de neuroni. Datele indica, asadar, faptul ca transfuziile cu „sange tanar” contracareaza imbatranirea la nivel molecular, structural, functional si cognitiv in ceea ce priveste hipocampusul. „Exista cu siguranta ceva special in «sangele tanar» ce permite ameliorarea mai multor aspecte ale imbatranirii”, a declarat Saul Villeda, autorul studiului. Totusi, mai este inca nevoie de cateva date pentru ca studiile sa poate fi realizate si pe subiectii umani.

Ruxandra Raica
Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Imbatranirea creierului ar putea fi prevenita»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate