Revista care te menține sănătos

Știri

Activitatea fizica ar putea reduce riscul de cancer esofagian

21 octombrie 2013
Share

Activitatea fizica ar putea reduce riscul cancerului esofagian. Cercetatorii au analizat patru studii observationale si au constatat ca oamenii foarte activi din punct de vedere fizic erau cu 19% mai putin susceptibili sa dezvolte cancer esofagian fata de aceia care erau mai putin activi. De asemenea, s-a ajuns la concluzia ca acei oameni activi prezentau un risc cu 32% mai mic de a dezvolta adenocarcinom esofagian ce conduce catre o afectiune numita esofagul Barrett.

Obezitatea este asociata cu un risc crescut de cancer esofagian ca urmare a nivelului ridicat de insulina, precum si cu inflamatia cronica. Prin diminuarea grasimii viscerale, prin imbunatatirea sensibilitatii la insulina si prin reducerea inflamatiei cronice, activitatea fizica poate micsora riscul de cancer esofagian. Cancerul esofagian este al saselea cel mai frecvent cancer in randul barbatilor din intreaga lume, rata de supravietuire fiind de 15%.

Ruxandra Raica

Sursa: health24.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.