Revista care te menține sănătos

Știri

Circumferinta gatului ar putea indica riscul de afectiuni cardiometabolice

1 octombrie 2013
Share

Exista noi dovezi care confirma faptul ca prin masurarea circumferintei gatului s-ar putea prezice riscul de afectiuni cardiometabolice, pe langa indicele de masa corporala, circumferinta taliei etc. Expertii explica astfel de ce circumferinta gatului ar putea reprezenta un instrument optim de screening in cazul bolilor cardiometabolice, al bolilor cronice legate de obezitate.

Depozitele de grasime, de exemplu, contribuie la complicatiile ce pot aparea in obezitate, in special bolile cardiovasculare. Arterele carotide sunt astfel ingropate in grasime, insa tesutul adipos subcutanat aflat in partea superioara a corpului poate fi estimat prin masurarea circumferintei gatului. Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialistii au realizat un studiu pe 4.201 participanti cu varste intre 20 si 85 de ani si s-a descoperit ca, intr-adevar, circumferinta gatului este in mod semnificativ asociata cu factorii de risc cardiometabolici.  

Ruxandra Raica

Surse: medscape.com; care.diabetesjournal.org 

Nota pentru articolul «Circumferinta gatului ar putea indica riscul de afectiuni cardiometabolice»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate