Stiri

Hormonul implicat in dezvoltarea creierului

miercuri, 2 octombrie 2013
Share

Osteocalcina este un hormon produs de tesutul osos ce promoveaza fixarea calciului si fertilitatea masculina. Un nou studiu indica faptul ca acest hormon joaca un rol important si in ceea ce priveste dezvoltarea creierului.

Expertii de la Universitatea Columbia, Statele Unite, au studiat impactul acestui hormon asupra organismului, descoperind ca aceasta molecula este implicata, de asemenea, in dezvoltarea creierului, in formarea de noi neuroni si in stimularea sintezei neurotransmitatorilor.

De multe ori ne imaginam ca cel care afecteaza alte organe sau parti ale corpului este creierul, insa acest studiu reprezinta dovada potrivit careia creierul poate fi receptorul semnalelor care vin din exterior. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au privat soarecii de laborator din uterul femelelor de osteocalcina. La nastere, acesti soareci prezentau hipocampusul atrofiat si probleme de memorie. Expertii vor continua sa cerceteze fenomenul pentru a descoperi daca acest hormon ar putea preveni bolile degenerative ale creierului.

Ruxandra Raica
Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Hormonul implicat in dezvoltarea creierului»:5.00/ 5 (1 vot)
tonica
2017-05-10T17:57:41+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc