Revista care te menține sănătos

Știri

Hormonul implicat in dezvoltarea creierului

2 octombrie 2013
Share

Osteocalcina este un hormon produs de tesutul osos ce promoveaza fixarea calciului si fertilitatea masculina. Un nou studiu indica faptul ca acest hormon joaca un rol important si in ceea ce priveste dezvoltarea creierului.

Expertii de la Universitatea Columbia, Statele Unite, au studiat impactul acestui hormon asupra organismului, descoperind ca aceasta molecula este implicata, de asemenea, in dezvoltarea creierului, in formarea de noi neuroni si in stimularea sintezei neurotransmitatorilor.

De multe ori ne imaginam ca cel care afecteaza alte organe sau parti ale corpului este creierul, insa acest studiu reprezinta dovada potrivit careia creierul poate fi receptorul semnalelor care vin din exterior. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au privat soarecii de laborator din uterul femelelor de osteocalcina. La nastere, acesti soareci prezentau hipocampusul atrofiat si probleme de memorie. Expertii vor continua sa cerceteze fenomenul pentru a descoperi daca acest hormon ar putea preveni bolile degenerative ale creierului.

Ruxandra Raica
Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.