Revista care te mentine sanatos

Stiri

Studiul delfinilor poate oferi un tratament pentru persoanele care sufera de diabet

23 februarie 2010
Share

Delfinii si oamenii sufera de maladii similare, au aratat cercetatorii intr-un nou studiu ce ar putea contribui la crearea de noi tratamente impotriva diabetului si la prevenirea cancerului uterin sau la determinarea efectelor potentiale ale poluarii apelor de coasta asupra oamenilor.

„Delfinii, ca si oamenii, sunt mamifere si regimul lor alimentar include pestii si fructele de mare pe care le consumam si noi”, a declarat Carolyn Sotka, de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), principala coordonatoare a acestor studii. Cercetatorii sunt de parere ca oamenii au dezvoltat rezistenta la insulina in timpul ultimei ere glaciare, pentru a-si mentine o concentratie minima de glucoza in sange. In mod similar, delfinii au dezvoltat aceeasi rezistenta la insulina atunci cand stramosii lor au ales sa traiasca in mediul acvatic, in urma cu 55 de milioane de ani, trecand de la un regim bogat in glucide, pe cand erau animale terestre, la o hrana puternic proteinizata.

ScienceDaily

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate