Revista care te menține sănătos

Știri

Botoxul, eficient pentru astmatici?

1 iulie 2011
Share

Aliat nelipsit al celebritatilor in lupta impotriva imbatranirii, botoxul nu este doar o metoda eficienta de a scapa de riduri, ci si o alternativa de ameliorare a astmului, printr-o simpla injectie.

Cel putin asa sustin specialistii de la Centrul Medical Monash din Melbourne, Australia, care vor face un experiment pe un grup de 30 de voluntari astmatici, pe o perioada de 1 an. Acestora li se va injecta toxina botulinica in corzile vocale, in incercarea de a diminua atacurile de dispnee (senzatia de lipsa de aer).

Chirurgi esteticieni renumiti din Statele Unite sunt de parere ca tratamentele cu botox prezinta multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi:

  • Amelioreaza migrenele;
  • Previn transpiratia excesiva;
  • Imbunatatesc simptomele de incontinenta urinara;
  • Previn aparitia tinitusului (tiuit in urechi);
  • Controleaza secretia de saliva in cazul pacientilor care sufera de paralizie cerebrala.

Directorul centrului medical unde vor avea loc studiile clinice nu crede ca acest tratament ii va vindeca in intregime pe astmatici, insa le va face viata mai usoara, prin relaxarea muschilor si eliberarea cailor respiratorii.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.heraldsun.com.

Nota pentru articolul «Botoxul, eficient pentru astmatici?»:1.50/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.