Revista care te mentine sanatos

Stiri

Stafidele ar putea scadea tensiunea arteriala

miercuri, 28 martie 2012
Share

Persoanele care consuma un pumn de stafide pe zi si care au tensiunea arteriala ceva mai mare decat limitele normale (prehipertensiune arteriala – definita ca tensiunea arteriala sistolica intre 120 si 139 mmHg sau tensiunea arteriala diastolica intre 80 si 89 mmHg) ar putea reduce semnificativ aceste valori. Potrivit unui nou studiu, stafidele sunt o gustare delicioasa cu multiple beneficii asupra sanatatii.

Dr. Bays si echipa sa de cercetatori au comparat tensiunea arteriala a 46 de femei si barbati. Participantii au fost repartizati sa consume aleatoriu stafide, precum si fructe si legume, avand acelasi numar de calorii, de trei ori pe zi timp de 12 saptamani.

Analiza datelor obtinute a demonstrat ca stafidele reduc in mod semnificativ tensiunea arteriala sistolica si diastolica. Sunt bogate in potasiu, fibre, antioxidanti si polifenoli, iar potasiul este cunoscut pentru scaderea tensiunii arteriale. Studiul a fost prezentat la cea de-a 61-a Sesiune Stiintifica Anuala a Colegiului American de Cardiologie.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

tonica
2017-05-10T17:42:59+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
Politica de confidentialitate
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc