Revista care te menține sănătos

Știri

Plan de slabit… pe plaja

29 mai 2012
Share

Cine nu a trecut prin numeroase incercari esuate de a slabi? Nu este sfarsitul lumii. Cu vointa si incredere in fortele proprii, kilogramele pot fi date jos chiar si odata ce ati ajuns la mare, iar cu putin efort si constiinciozitate, este posibil ca la sfarsitul concediului sa plecati acasa cu o silueta de invidiat. Iata, asadar, care este „planul de slabit… pe plaja”, potrivit specialistilor Health.com.

In primul rand, trebuie sa fiti convinsi ca sunteti in stare sa incepeti programul si sa va tineti de el. Nu exista scuze cand vine vorba de slabit, asa ca uitati de aparatele sofisticate din salile de fitness si incepeti cu cateva exercitii cardio, usoare, de incalzire, la prima ora a diminetii, direct pe nisip. Acestea vor fi apoi urmate de cateva exercitii simple.

  1. In pozitia ghemuit, dar cu picioarele departate (la nivelul umerilor), puneti mainile pe nisip, in fata genunchilor. Apoi indoiti coatele pentru a orienta pieptul spre sol, dupa care ridicati bratele si sariti inainte, tot in pozitia ghemuit.
  2. In pozitie de start, cu mainile pe nisip si un genunchi indoit in fata, iar celalalt picior tinut drept, in spate, impingeti cu putere in picioare, inversati pozitiile si continuati alternativ timp de un minut.
  3. Cu un picior pe nisip si celalalt ridicat la nivelul umerilor, intindeti bratele spre acesta din urma si mentineti pozitia cateva secunde bune. Alternati apoi cu piciorul opus si repetati miscarea timp de cateva minute.
  4. Stati cu picioarele departate la nivelul umerilor, iar pumnii stransi, aproape de fata si coatele lipite de piept. Loviti in fata cu cate un pumn si miscati-va corpul inainte si inapoi, ca si cum ati boxa…
  5. … Apoi tineti picioarele departate si genunchii usor indoiti si repetati miscarea cu pumnii.
  6. Un alt exercitiu ce ajuta la slabit si poate fi pus in aplicare pe plaja este urmatorul: stati in sezut pe nisip, ridicati ambele picioare cat puteti de mult si incercati sa apropiati bratele cat mai mult de ele. Mentineti pozitia cateva secunde, apoi coborati si reluati.
  7. Pentru urmatoarea figura, aveti nevoie de un sezlong. Asezati-va pe nisip, langa sezlong, cu picioarele intinse. Duceti mainile in spate si sprijiniti-le pe sezlong, apoi incercati sa sustineti greutatea corpului doar in brate si sa ridicati usor trupul de pe nisip, ramanand sprijinit doar in maini si talpi.
  8. Dupa aceea, asezati-va pe burta, duceti mainile in spate si ridicati usor capul. Cand sunteti gata, trageti tare in spate de maini si de gat, in acelasi timp.
  9. Pentru a va relaxa, asezati-va pe antebrate si pe varfuri, tinand talpa piciorului perpendicular pe nisip.
  10. La sfarsit, incercati si cateva flotari, care sunt de mare ajutor. Apoi, relaxati-va la plaja!

Nu uitati! Pe seara, plimbarile pe faleza sau alergarile usoare, timp de 30-60 de minute, pot fi de ajutor.

Cristina Ionescu

Sursa: Health.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.