Revista care te mentine sanatos

Stiri

Un sfert dintre romance nu merg niciodata la ginecolog

joi, 26 mai 2011
Share

25% dintre femeile din Romania nu merg niciodata la medicul ginecolog, in timp ce 22% merg o data la 3 ani sau mai rar, arata un studiu realizat in luna martie 2011 de GfK Healthcare.

In schimb, 23% dintre romance merg la ginecolog o data pe an si 15% o data la 6 luni sau mai des.

In ceea ce priveste gradul de informare in legatura cu Papilloma virus (HPV), numai jumatate dintre femeile intervievate in studiu au precizat ca au auzit de acest virus.

86% dintre femeile care au auzit de Papilloma virus stiu ca exista o legatura intre acesta si cancerul de col uterin, iar 67% dintre acestea au auzit despre Papilloma virus din emisiuni TV. Alte surse de informare pe acest subiect sunt reprezentate de: medicul ginecolog (37%), medicul de familie (20%), prieteni si rude (23%), reviste si ziare (20%) sau internet (15%).

Studiul a fost realizat de GfK Healthcare, pe un esantion total de 526 de femei cu varsta peste 15 ani, atat din mediul urban, cat si din cel rural.

Nota pentru articolul «Un sfert dintre romance nu merg niciodata la ginecolog»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate