Revista care te menține sănătos

Știri

Alegeti corect ochelarii de soare!

13 ianuarie 2012
Share

Chiar daca suntem in toiul iernii, asta nu inseamna ca nu trebuie sa va protejati corect vederea. De obicei, oamenii isi achizitioneaza ochelari de soare fara a-si face un control inainte si, desi pare greu de inteles, ochii raspund in mod diferit la lumina de afara. Lentilele de culoare inchisa nu asigura neaparat o protectie mai buna decat cele deschise la culoare, o mare importanta avand filtrul incorporat in lentile.

Razele UV pot provoca leziuni severe la nivelul retinei, iar in urma unor studii recente se pare ca expunerea la razele ultraviolete poate duce la aparitia cataractei, asta daca nu va veti proteja ochii de fiecare data cand veti iesi din casa, mai ales in momentul in care zapada se depune, deoarece ea reflecta razele solare. Asadar, ochelarii trebuie sa aiba neaparat un filtru UV puternic, care sa ofere protectie, lucru mult mai important decat criteriul estetic.

In ceea ce priveste persoanele care poarta ochelari de vedere, acestea pot opta pentru lentilele heliomate care sunt fotosensibile si care isi modifica intensitatea culorii in functie de lumina.

Ruxandra Raica

Sursa: www.boldsky.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.