Revista care te menține sănătos

Știri

Muzica preferata stimuleaza creierul

5 septembrie 2012
Share

Ascultatul muzicii preferate ar putea creste abilitatea creierului de a raspunde la alti stimuli in ceea ce priveste persoanele cu tulburari, cu probleme mentale. Muzica are o influenta benefica asupra procesului cognitiv, atat in ceea ce priveste persoanele sanatoase, cat si in cazul celor cu probleme. In acest sens, cercetatorii de la Universitatea din Lyon au realizat un studiu in cadrul caruia au analizat 4 pacienti.

Dintre cei patru pacienti, doi se aflau in coma, unul era foarte putin constient, iar unul se afla intr-o stare vegetativa. Fiecare pacient avea o lista cu melodiile preferate, lista intocmita de catre familie sau prieteni. Pacientilor li s-a pus sa asculte melodiile respective si s-a observat ca s-a imbunatatit calitatea raspunsului creierului. Se pare ca ascultatul melodiilor preferate activeaza memoria autobiografica, muzica favorita excita creierul si astfel poate activa anumite amintiri.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.