Revista care te mentine sanatos

Stiri

Gravidele fumatoare nasc copii cu cel putin 200 de grame mai mici

29 iunie 2012
Share

Toti fumatorii stiu ca tigarile dauneaza grav sanatatii, dar femeile insarcinate trebuie sa renunte la acest obicei cu atat mai mult cu cat repercusiunile nu se rasfrang doar asupra lor, ci si asupra fatului.

Potrivit unui studiu realizat de specialistii de la Universitatea Zaragoza pe 1.216 subiecti, se pare ca nou-nascutii mamelor fumatoare cantaresc si masoara mai putin decat cei ai femeilor care nu au acest obicei. Mai exact, copiii mamelor vicioase pot masura cu pana la 230 de grame mai putin. De asemenea, si fumatul pasiv dauneaza grav sanatatii, riscul de cancer pulmonar, boli cardiovasculare si BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica) fiind in continua crestere.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Nota pentru articolul «Gravidele fumatoare nasc copii cu cel putin 200 de grame mai mici»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate