Revista care te menține sănătos

Știri

S-a demonstrat: statul mult pe scaun creste riscul decesului in urmatorii 3 ani

28 martie 2012
Share

Un nou studiu arata ca adultii care stau pe scaun mai mult de 11 ore pe zi prezinta un risc cu 40% mai mare de a suferi un deces in urmatorii trei ani, comparativ cu persoanele care stau mai putin de 4 ore pe zi. Rezultatul studiului este independent de activitatea fizica, greutatea si starea generala de sanatate.

Studiul realizat de catre cercetatorii Universitatii din Sydney, Scoala de Sanatate Publica, a analizat 200.000 de persoane si sugereaza ca, daca veti sta in picioare mai des, veti reduce riscul unui posibil deces in urmatorii 3 ani, asta chiar daca sunteti activi din punct de vedere fizic.

Desi mersul pe jos si exercitiile facute in sala de sport sunt necesare, este foarte important sa evitati statul jos pe o perioada lunga. Timpul pe care adultii il petrec stand in fata televizorului, pe scaunul din masina sau la birou ar trebui redus. Acestia petrec 90% din timpul lor stand si ar trebui sa evite pe cat posibil acest lucru.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «S-a demonstrat: statul mult pe scaun creste riscul decesului in urmatorii 3 ani»:5.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.