Revista care te menține sănătos

Știri

Stresul ar putea agrava febra fanului

7 aprilie 2014
Share

Febra fanului precum si alte alergii ar putea fi agravate de stres, sugereaza un nou studiu in domeniu. Ca urmare, meditatia si exercitiile de respiratie ar putea fi cheia in ceea ce priveste ameliorarea alergiei si reducerea tensiunii, spun specialistii. Expertii de la Universitatea de Stat din Ohio afirma ca stresul poate provoca o serie de efecte negative asupra organismului, cauzand mai multe simptome persoanelor care sufera de alergii. De asemenea, persoanele cu puseuri alergice frecvente au o stare de spirit negativa.

In urma unui studiu in domeniu s-a descoperit ca 39% dintre persoanele cu puseuri alergice prezentau un nivel de stres mai mare. Tot cercetatorii sugereaza ca meditatia, respiratia profunda, evitarea fumatului precum si evitarea consumului de cafea ar putea ajuta la mentinerea unui nivel de stres scazut. Dieta sanatoasa si exercitiile fizice ar putea reduce simptomele alergiilor. Atenuarea stresului nu vindeca alergiile, insa poate ajuta la reducerea si la scaderea intensitatii episoadelor alergice.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.