Revista care te menține sănătos

Știri

Ceasul biologic ar putea fi modificat cu ajutorul vibratiilor?

6 februarie 2014
Share

Ce ati spune daca ati afla ca ceasul biologic al organismului care controleaza somnul, dar si starea de veghe, ar putea fi manipulat prin intermediul vibratiilor? Ritmul circadian, acest ceas biologic care controleaza mai multe functii ale organismului, este influentat de factori precum variatiile de temperatura sau de lumina. Cercetatorii de la Universitatea College London, dar si cei de la Universitatea Queen Marry, au descoperit ca ceasul biologic ar putea fi controlat prin intermediul vibratiilor.

Expertii au realizat un studiu pe musculitele de otet si le-au expus unui ciclu de 12 ore de vibratii, apoi de liniste, suficient pentru a sincroniza ceasul intern cu activitatile specifice zi de zi. Ceasul biologic este reglat la musculitele de otet nu numai de catre ciclul de lumina si temperatura, dar si prin stimuli mecanici care excita receptorii senzoriali din organism. Aceasta descoperire este una promitatoare, deoarece unele boli asociate cu dereglarea ceasului biologic ar putea fi tratate prin intermediul terapiei cu vibratii.

 

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.