Revista care te mentine sanatos

Stiri

Testul care ar putea imbunatati controlul astmului

11 ianuarie 2013
Share

Exista foarte multi copii care sufera de astm si carora li se prescriu inhalatoare care fie le inrautatesc starea, fie nu prezinta niciun rezultat. Aceasta afectiune se poate agrava daca tratamentul cu medicamente esueaza, spun cercetatorii.

Un simplu test al salivei ar putea identifica gena care prezinta aceasta disfunctionalitate, iar astfel doctorii vor prescrie tratamente alternative.

Atunci cand copiii sunt diagnosticati cu astm, acestora li se da un inhalator pentru a preveni atacurile, insa unii au nevoie sa-l foloseasca atat de des incat medicii prescriu, de asemenea, un inhalator cu corticosteroizi care nu functioneaza in cazul unui tratament pe termen lung. In urma unui studiu realizat pe un numar de 62 de copii, s-a ajuns la concluzia ca varianta de tratament cu medicamente imbunatateste calitatea vietii, copiii tusesc mai rar si se simt mai bine.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkearal.com

Nota pentru articolul «Testul care ar putea imbunatati controlul astmului»:1.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate