Revista care te mentine sanatos

Stiri

Comotia cerebrala ar putea provoca leziuni de durata la nivelul creierului

26 martie 2013
Share

O singura comotie ar putea cauza daune in ceea ce priveste structura creierului, conform unui studiu publicat in jurnalul Radiologie. Acesta este primul studiu care arata ca anumite zone ale creierului sunt supuse pierderii volumului dupa o comotie (este cea mai usoara leziune care apare in urma unui traumatism).

Anumiti pacienti sufera modificari structurale la nivelul creierului dupa doar o singura comotie, isi pot pierde cunostinta, pot experimenta dureri de cap, ameteli, deficit de atentie, depresie, anxietate, ce pot persista cateva luni sau chiar ani.

Atrofierea creierului apare dupa o trauma severa sau moderata, insa se stiu mai putine lucruri despre efectele pe termen lung ale unei comotii. In urma unui studiu, s-a descoperit la un an de la comotie ca exista o atrofiere a creierului. Acest lucru indica faptul ca atrofierea creierului nu survine numai in urma unor leziuni cerebrale severe, ci chiar in urma unei leziuni traumatice cerebrale usoare. Tocmai de aceea, o persoana care prezinta simptome trebuie sa se prezinte la medicul specialist.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Health24.com

Nota pentru articolul «Comotia cerebrala ar putea provoca leziuni de durata la nivelul creierului»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate