Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile cu diabet ar putea suferi si de cancer la san

24 octombrie 2011
Share

Femeile diagnosticate cu diabet sunt mult mai susceptibile de a suferi si de cancer la san, lucru descoperit in urma unui studiu desfasurat in Canada. Desi nu este prima data cand diabetul este asociat cu afectiunea numita cancer, se pare ca din cauza faptului ca femeile care au diabet merg mult mai des la doctor, se descopera involuntar si cancerul.

Riscul cancerului, dar si al diabetului, creste odata cu fumatul, consumul alimentelor nesanatoase, dar si sedentarismul este un factor important. De asemenea, este posibil ca schimbarile nivelului de zahar din sange si al insulinei sa ajute la dezvoltarea tumorilor la san.

Studiile anterioare au demonstrat faptul ca oamenii care sufera de diabet prezinta un risc marit de a se imbolnavi de cancer pancreatic, cancer la ficat sau cancer de colon. In ceea ce le priveste pe femei, acestea ar trebui sa fie mult mai vigilente in cazul in care sufera de diabet. Astfel, pot depista la timp acest tip de cancer.

Ruxandra Raica

Sursa: www.reuters.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.