Revista care te mentine sanatos

Stiri

Femeile cu diabet ar putea suferi si de cancer la san

24 octombrie 2011
Share

Femeile diagnosticate cu diabet sunt mult mai susceptibile de a suferi si de cancer la san, lucru descoperit in urma unui studiu desfasurat in Canada. Desi nu este prima data cand diabetul este asociat cu afectiunea numita cancer, se pare ca din cauza faptului ca femeile care au diabet merg mult mai des la doctor, se descopera involuntar si cancerul.

Riscul cancerului, dar si al diabetului, creste odata cu fumatul, consumul alimentelor nesanatoase, dar si sedentarismul este un factor important. De asemenea, este posibil ca schimbarile nivelului de zahar din sange si al insulinei sa ajute la dezvoltarea tumorilor la san.

Studiile anterioare au demonstrat faptul ca oamenii care sufera de diabet prezinta un risc marit de a se imbolnavi de cancer pancreatic, cancer la ficat sau cancer de colon. In ceea ce le priveste pe femei, acestea ar trebui sa fie mult mai vigilente in cazul in care sufera de diabet. Astfel, pot depista la timp acest tip de cancer.

Ruxandra Raica

Sursa: www.reuters.com

Nota pentru articolul «Femeile cu diabet ar putea suferi si de cancer la san»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate