Revista care te menține sănătos

Știri

Exista o gena a fericirii

3 septembrie 2012
Share

Poate suna bizar, insa starea emotionala poate fi influentata de o anumita gena, numita MAOA (monoaminoxidaza), toti fiind inzestrati din nastere cu ea. Gena fericirii sau razboinica, asa cum au denumit-o oamenii de stiinta americani, poate fi asociata cu o predispozitie accentuata spre fericire in cazul femeilor, spre deosebire de barbati.

Rezultatul obtinut in urma unor studii realizate pe 345 de persoane, dintre care 193 de femei si 152 de barbati a scos la iveala ca, in cazul femeilor, desi gena fericirii se presupunea a fi responsabila mai degraba de efecte negative, precum alcoolism, agresivitate si comportament antisocial, aceasta are exact efectul invers.
Cercetatorii considera ca aceasta diferenta intre femei si barbati se datoreaza activitatii testosteronului, hormon care se gaseste in cantitati mult mai mici la femei fata de barbati. Autorii studiului sugereaza ca nivelul crescut de testosteron ar anula efectul pozitiv al acestei gene in cazul barbatilor.
Paula Rotaru
Sursa: www.medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.