Revista care te menține sănătos

Știri

Leptina poate preveni maladia Alzheimer

6 ianuarie 2010
Share

Persoanele cu concentratii mari de leptina (hormonul apetitului) in organism se confrunta cu un risc mult mai scazut de a se îmbolnavi de Alzheimer sau de alte tipuri de dementa, potrivit unui studiu publicat recent în Journal of the American Medical Association.

La sfarsitul studiului, persoanele cu concentratii mari de leptina in organism aveau o masa cerebrala mai mare decat persoanele care sufereau de Alzheimer, o forma de dementa care afecteaza peste 26 de milioane de persoane din intreaga lume.
Cercetatorii americani au studiat legatura dintre concentratiile de leptina din sange si maladia Alzheimer si celelalte forme de dementa. In cadrul studiului, individul care prezenta cea mai scazuta concentratie de leptina in sange se confrunta cu un risc de 25% de a se imbolnavi de Alzheimer. Persoanele cu cea mai mare concentratie de leptina se confuntau cu un risc de doar 6% de a se imbolnavi de Alzheimer sau orice alt tip de dementa.

Sursa: http://www.nlm.nih.gov

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.