Revista care te mentine sanatos

Stiri

Mierea Manuka ar putea fi utilizata in tratarea ranilor cronice

1 noiembrie 2011
Share

Un studiu recent a descoperit ca mierea Manuka ar putea ajuta in tratarea ranilor cronice, precum si la scaderea rezistentei bacteriilor la antibiotice. Se pare ca mierea interactioneaza cu trei tipuri de bacterii si poate trata cu succes ranile infectioase care pot ajunge la septicemie.

Mierea este extrem de cunoscuta pentru proprietatile sale antimicrobiene si este folosita inca din cele mai vechi timpuri. Mierea Manuka este produsul derivat din nectarul colectat de catre albine de pe copacul cu acelasi nume din Noua Zeelanda, produs care se distribuie in intreaga lume.

Desi mai sunt necesare numeroase investigatii in ceea ce priveste acest tip de miere,  substanta dulce si aromata ar putea actiona cu succes asupra infectiei cu stafilococul auriu meticilino-rezistent, ceea ce inseamna ca antibioticele, precum oxacilina, ar putea actiona mult mai bine. Aceasta descoperire ar putea duce la utilizarea clinica a mierii, alaturi de antibiotice.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Nota pentru articolul «Mierea Manuka ar putea fi utilizata in tratarea ranilor cronice»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate