Revista care te menține sănătos

Știri

Un somn bun limpezeste mintea

21 octombrie 2013
Share

Ne petrecem o treime din viata facand asta. Oamenii de stiinta au descoperit in cele din urma de ce avem nevoie de atat de mult somn. In timp ce corpul este in repaus, creierul munceste practic pentru a elimina toxinele produse in timpul zilei. Daca aceste toxine nu sunt indepartate, ele pot conduce la aparitia Alzheimerului sau a altor boli neurologice. Acest proces de curatare, care este unul intens, ne-ar impiedica sa mai gandim daca ar avea loc atunci cand nu dormim.

 

Creierul are diferite faze functionale, potrivit studiului. Spre deosebire de restul organismului care depinde de sistemul limfatic pentru eliminarea toxinelor, creierul are propria sa metoda. Cantitatea de energie de care creierul are nevoie pentru a se curata de toxine v-ar pune in imposibilitatea de a mai gandi limpede. Astfel se explica scopul biologic al somnului, de a trata anumite tulburari neurologice. Pentru aceasta activitate s-a descoperit ca celulele creierului se micsoreaza cu pana la 60%.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.