Revista care te mentine sanatos

Stiri

Un somn bun limpezeste mintea

21 octombrie 2013
Share

Ne petrecem o treime din viata facand asta. Oamenii de stiinta au descoperit in cele din urma de ce avem nevoie de atat de mult somn. In timp ce corpul este in repaus, creierul munceste practic pentru a elimina toxinele produse in timpul zilei. Daca aceste toxine nu sunt indepartate, ele pot conduce la aparitia Alzheimerului sau a altor boli neurologice. Acest proces de curatare, care este unul intens, ne-ar impiedica sa mai gandim daca ar avea loc atunci cand nu dormim.

 

Creierul are diferite faze functionale, potrivit studiului. Spre deosebire de restul organismului care depinde de sistemul limfatic pentru eliminarea toxinelor, creierul are propria sa metoda. Cantitatea de energie de care creierul are nevoie pentru a se curata de toxine v-ar pune in imposibilitatea de a mai gandi limpede. Astfel se explica scopul biologic al somnului, de a trata anumite tulburari neurologice. Pentru aceasta activitate s-a descoperit ca celulele creierului se micsoreaza cu pana la 60%.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Un somn bun limpezeste mintea»:2.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *



Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate