Revista care te mentine sanatos

Stiri

Alcoolul: factor de risc in cazul cancerului de piele

31 ianuarie 2014
Share

Un studiu publicat in British Journal of Dermatology indica faptul ca alcoolul reprezinta un factor de risc in ceea ce priveste cancerul de piele. De fapt, combinatia dintre consumul de alcool si expunerea la soare este mai mult decat nociva pentru piele, mai ales atunci cand nu se utilizeaza creme cu protectie solara. Un pahar de bautura alcoolica pe zi este suficient pentru a creste riscul cancerului de piele cu 20%.

Pericolul este direct proportional cu consumul de alcool. Persoanele care beau zilnic echivalentul a 50 g de etanol (substanta activa din alcool) sunt mai expuse riscului de melanom cu 55%. Alcoolul deterioreaza celulele deja afectate de soare si duce la aparitia cancerului de piele. Dupa ce este ingerat, etanolul creste sensibilitatea la razele ultraviolete. In prezenta razelor UV, consumul de alcool modifica imunocompetenta corpului, capacitatea de a produce un raspuns imun normal.

 

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Alcoolul: factor de risc in cazul cancerului de piele»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate