Revista care te mentine sanatos

Stiri

Mersul pe jos va fereste de hipertensiunea arteriala

2 iunie 2012
Share

Oamenii de stiinta sustin ca mersul pe jos doua ore si jumatate pe saptamana reduce riscul hipertensiunii arteriale (HTA). Chiar si exercitiile moderate pot reduce acest risc cu 26%, in ceea ce priveste persoanele cu istoric familial de acest gen.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 6.278 de adulti, cu varste cuprinse intre 20 si 80 de ani. Persoanele care nu faceau miscare si care aveau un caz in familie erau cu 70% mai expuse acestui risc, spre deosebire de cele in forma. Asadar, mersul pe jos 150 de minute pe saptamana poate aduce beneficii sanatatii. Chiar daca sunteti ocupati, aveti o ora libera in fiecare zi in care va uitati la televizor sau cititi, asa ca puteti imbina miscarea cu activitatile respective.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Mersul pe jos va fereste de hipertensiunea arteriala»:5.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate