Stiri

Lasati grijile deoparte! Va pot imbatrani cu pana la sase ani

luni, 16 iulie 2012
Share

Ar fi bine sa renuntati la a va mai face griji din orice, se pare ca anxietatea nejustificata va poate imbatrani prematur, arata un studiu al cercetatorilor britanici.

Specialistii au analizat raspunsurile primite de la peste 5.000 de femei cu varste intre 42 si 69 de ani, carora le-au fost adresate intrebari, precum: va este teama de spatiile inchise sau va panicati atunci cand sunteti in mijlocul unei multimi? Raspunsurile au fost corelate cu lungimea telomerilor (capetele cromozomilor care protejeaza materialul genetic) fiecarei participante si s-a constatat ca exista intr-adevar o legatura intre tulburarile anxioase si capacitatea de rezistenta a telomerilor.

Cercetarea a relevat ca persoanele cu telomeri mai scurti sunt mai predispuse la imbatranire prematura si prezinta un risc crescut de cancer, boli cardiace si tulburari neurovegetative.

Multe persoane se intreaba cum pot stresul si grijile de zi cu zi sa ne afecteze sanatatea. Iata cum acest studiu rezolva aceasta dilema. Asadar, bucurati-va de vara, de oamenii dragi, de sanatate si lasati temerile deoparte!

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

tonica
2017-05-10T17:42:23+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc