Stiri

Cremele pentru protectie solara, insuficiente contra cancerului de piele

joi, 7 august 2014
Share

In urma unui studiu finalizat de curand, oamenii de stiinta de la Universitatea din Manchester si de la Institutul de Cercetare a Cancerului, Londra, au dat publicitatii o veste fara precedent. Produsele pentru protectie solara, chiar si cele cu un factor maxim de protectie (SPF), nu constituie o metoda sigura de prevenire a cancerului de piele.

Desi cremele cu factor de protectie solara (SPF) impiedica arsurile solare, acestea permit patrunderea in piele a razelor ultraviolete care, pe termen lung, pot provoca tumori canceroase.

Evitati expunerea excesiva la soare

In studiul publicat in revista Nature se arata ca pana si cremele cu SPF 50 permit patrunderea razelor ultraviolete suficient de mult incat sa afecteze ADN-ul din celulele pigmentare ale pielii.

„Oamenii au tendinta de a crede ca sunt invincibili dupa ce au aplicat aceasta crema si petrec mai mult timp la soare, crescand expunerea generala la raze ultraviolete. Aceasta cercetare aduce dovezi importante ca respectivele creme au rolul lor, dar ca nu trebuie sa ne bazam in intregime pe ele pentru a ne proteja pielea”, a declarat Julie Sharp de la Institutul de Cercetare a Cancerului.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Cremele pentru protectie solara, insuficiente contra cancerului de piele»:5.00/ 5 (1 vot)
tonica
2017-05-10T18:00:01+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc