Revista care te menține sănătos

Știri

Obezitate: o proteina ar putea contribui la pierderea kilogramelor

31 august 2016
Share

Cercetatorii americani au reusit sa inteleaga cum functioneaza o proteina implicata in descompunerea grasimilor. Descoperirea ar putea fi extrem de utila in gasirea unor noi tratamente impotriva obezitatii si diabetului de tip 2. Este vorba despre proteina numita perilipina, asociata picaturilor de lipide.

Apar problemele metabolice

Rezultatele unui studiu realizat de catre oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Texas indica faptul ca aceasta proteina ar putea stimula mitocondriile si impreuna ar putea forma o „instalatie de energie” (care sa transforme glucoza in energie) si astfel sa poata arde grasimile. In cazul persoanelor care nu fac miscare, excesul de grasime se poate deplasa catre alte tesuturi, organe (inima, ficat), aceasta acumulare putand provoca disfunctii la nivelul organelor respective. De asemenea, distribuirea incorecta a grasimii poate suprasolicita metabolismul si mitocondriile, aspect ce poate conduce aparitia diabetului de tip 2.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Obezitate: o proteina ar putea contribui la pierderea kilogramelor»:2.80/ 5 (5 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.