Revista care te mentine sanatos

Stiri

Obezitate: o proteina ar putea contribui la pierderea kilogramelor

31 august 2016
Share

Cercetatorii americani au reusit sa inteleaga cum functioneaza o proteina implicata in descompunerea grasimilor. Descoperirea ar putea fi extrem de utila in gasirea unor noi tratamente impotriva obezitatii si diabetului de tip 2. Este vorba despre proteina numita perilipina, asociata picaturilor de lipide.

Apar problemele metabolice

Rezultatele unui studiu realizat de catre oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Texas indica faptul ca aceasta proteina ar putea stimula mitocondriile si impreuna ar putea forma o „instalatie de energie” (care sa transforme glucoza in energie) si astfel sa poata arde grasimile. In cazul persoanelor care nu fac miscare, excesul de grasime se poate deplasa catre alte tesuturi, organe (inima, ficat), aceasta acumulare putand provoca disfunctii la nivelul organelor respective. De asemenea, distribuirea incorecta a grasimii poate suprasolicita metabolismul si mitocondriile, aspect ce poate conduce aparitia diabetului de tip 2.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Obezitate: o proteina ar putea contribui la pierderea kilogramelor»:2.80/ 5 (5 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate