Revista care te menține sănătos

Știri

Testul de sange care ar putea detecta cauza hipertensiunii arteriale

9 august 2013
Share

Un simplu test de sange ar putea salva viata a mii de persoane amenintate de problema hipertensiunii arteriale, spun oamenii de stiinta. O noua cercetare realizata de catre expertii Universitatii Cambridge, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, s-a concentrat asupra unei afectiuni cauzate de mici tumori benigne ale glandelor adrenale (glande mici situate deasupra rinichilor). Desi aceasta este o afectiune deosebit de periculoasa, ea poate fi detectata cu un simplu test, iar tumorile pot fi indepartate prin intermediul chirurgiei.

Acest lucru ar putea elimina nevoia de medicamente care sa tina hipertensiunea arteriala sub control, reducand, de asemenea, sansele infarctului miocardic, accidentului vascular cerebral etc. Afectiunea este cunoscuta drept „ucigasul tacut”, simptomele acestei boli ce afecteaza glandele adrenale fiind observate mult prea tarziu, atingand in general persoanele tinere. Pacientii care se confrunta cu aceasta afectiune sunt de cinci ori mai susceptibili sa sufere un atac de cord fata de persoanele a caror tensiune arteriala creste ca urmare a altor factori, precum stresul sau fumatul. Astfel, tumora poate fi detectata prin intermediul acestui test de sange, iar operatia poate fi realizata la persoanele mai tinere de 40 de ani.

Ruxandra Raica
Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.