Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinul care actioneaza impotriva hipertensiunii arteriale

23 ianuarie 2014
Share

Un vaccin administrat de doua ori pe an ar putea mentine sub control hipertensiunea arteriala. Acest vaccin i-ar putea elibera pe oameni de povara de a lua pastile in fiecare zi pentru a-si mentine problema sub control. Vaccinul functioneaza prin blocarea efectului unui hormon din organism care declanseaza hipertensiunea arteriala prin determinarea muschilor din jurul vaselor de sange sa se contracte. Substanta numita angiotensina 2 forteaza practic muschii sa ramana contractati, ceea ce face ca vasele de sange sa se ingusteze – crescand riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Vaccinul forteaza sistemul imunitar sa elibereze anticorpi care sa impiedice hormonul angiotensina 2 sa ajunga la muschi. Aceasta substanta este produsa de catre rinichi, dar nu are nicio functie vitala. Vaccinul a fost momentan testat pe animalele de laborator, iar in urmatorii ani va fi testat si pe oameni. Pacientii care sufera de aceasta conditie sunt nevoiti, pe langa administrarea pastilelor, sa tina si un regim specific, sa nu consume sare si sa faca exercitii fizice. Vaccinul contine fragmente din ADN-ul hormonului angiotensina 2 – care atunci cand este injectat in organism, obliga sistemul imunitar sa raspunda prin producerea de anticorpi care sa distruga hormonul.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.