Revista care te mentine sanatos

Stiri

Pulsul mai mare de 90 de batai/minut – risc de deces

9 mai 2013
Share

Persoanele care au un puls marit in stare de repaus prezinta risc de deces, chiar daca starea de sanatate este una buna, avertizeaza specialistii. Desi o valoare a pulsului in repaus cuprinsa intre 60 si 100 de batai/minut este considerata normala, expertii danezi au descoperit ca exista variatii ce corespund riscului mortii premature. Astfel, un ritm cardiac cuprins intre 51 si 80 de batai/minut este legat de riscul decesului prematur cu 40-50% mai mare fata de persoanele al caror ritm nu depaseste 50 de batai/minut.

Intre 81 si 90 de batai/minut, riscul se dubleaza, iar in cazul persoanelor al caror ritm depaseste 90 de batai/minut, riscul se tripleaza.

In concluzie, o asemenea valoare a pulsului in repaus nu este o cauza a unei stari de sanatate nu tocmai buna, ci un factor de risc independent. De aceea, este recomandat sa renuntati la fumat, sa faceti sport si sa mancati sanatos, pentru ca speranta de viata sa creasca.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Pulsul mai mare de 90 de batai/minut – risc de deces»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate