Revista care te mentine sanatos

Stiri

Persoanele sensibile traiesc mai mult

18 martie 2014
Share

Suntem obisnuiti sa ni se masoare tensiunea arteriala precum si pulsul atunci cand mergem la un control de rutina, insa cercetatorii sustin acum ca medicii ar trebui sa evalueze, de asemenea, si personalitatea oamenilor. Oamenii de stiinta americani spun ca acest fapt este foarte important in randul tinerilor pentru a-i ajuta sa evite anumite probleme, mai tarziu in viata. Cercetatorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord spun ca personalitatea este cea care determina cat de bine se va ingriji o persoana de-a lungul vietii.

De exemplu, persoanele care sunt constiincioase sunt mai putin susceptibile sa dezvolte probleme de sanatate. Cercetarile au aratat ca persoanele care sunt constiincioase la 26 de ani sunt mult mai sanatoase la 38 de ani, fata de restul oamenilor. Persoanele care sunt mai putin constiincioase au adesea un nivel ridicat de colesterol, hipertensiune arteriala etc. Persoanele foarte preocupate au o viata mai activa, nu abuzeaza de alcool, tutun etc. Acest fapt ar putea explica relatia dintre trasaturile de caracter si o stare de sanatate mai buna. Trasaturile de personalitate pot fi usor masurate, mai ales ca pot avea un impact si asupra sanatatii.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Persoanele sensibile traiesc mai mult»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate