Revista care te menține sănătos

Știri

O solutie pe baza de inalbitor diluat ar putea reduce imbatranirea pielii

19 noiembrie 2013
Share

Uitati de produsele scumpe care promit reducerea imbatranirii pielii. O solutie obtinuta prin diluarea inalbitorului in apa ar putea fi eficienta in tratarea problemelor pielii, probleme cauzate de radioterapie, de expunerea in exces la soare, precum si in ameliorarea aspectului imbatranit al pielii. Oamenii de stiinta afirma ca diluarea a 0,005% inalbitor in apa ce reprezinta o solutie mult mai slaba decat formulele pe care le gasim pe rafturile supermarketurilor ar putea inhiba inflamatiile de la nivelul pielii.

Expertii ii avertizeaza insa pe oameni ca nu trebuie sa aplice inalbitorul direct pe piele.

Initial s-a presupus ca inalbitorul ar putea servi drept un produs antimicrobian, indepartand bacteriile si virusurile de la nivelul pielii. Insa, in timpul studiilor realizate pe soarecii de laborator, s-a demonstrat ca doze mici de inalbitor blocau o substanta chimica ce declanseaza raspunsul inflamator al sistemului imunitar. Desi acesta este vital pentru a lupta impotriva infectiilor, poate provoca daune in cazul in care exista o reactie exagerata. Solutia pe baza de inalbitor previne acest lucru. Cercetatorii doresc acum sa realizeze studii clinice si pe oameni pentru a putea analiza ce alte boli ar mai putea fi tratate cu ajutorul unei astfel de solutii. Este posibil ca in afara de beneficiile amintite mai sus sa vindece rani provocate de ulcerul diabetic. Atentie insa, NU incercati acest lucru acasa!

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.