Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Ce este liftingul facial?

13 aprilie 2016
Share

Liftingul facial este o metoda chirurgicala prin care se corecteaza semnele inaintarii in varsta la nivelul fetei. Pe masura ce anii trec, pielea isi pierde elasticitatea, se lasa si apar ridurile. Sigur, toate acestea fac parte din procesul natural de imbatranire, insa stiinta si, respectiv, medicina au evoluat foarte mult, astfel incat, astazi, exista metode cu ajutorul carora pielea poate „intineri”.

Efectele trecerii timpului, stresului si expunerii la tot felul de alte elemente pot fi sterse prin intermediul liftingului facial, realizat de chirurgul estetician. Este nevoie de foarte multa atentie, dar si de un „ochi de artist”, astfel incat rezultatele obtinute sa fie pe masura asteptarilor.

Cui se adreseaza liftingul facial

Acesta imbunatateste vizibil aspectul pielii si ajuta pacientul sa-si recapete increderea in sine, insa nu este potrivit pentru toata lumea. Unele persoane isi pot atinge obiectivele in ceea ce priveste aspectul fizic printr-o procedura non-invaziva, cum ar fi peelingul chimic sau microdermabraziunea.

Altele pot fi multumite de rezultate prin combinarea liftingului facial cu liftingul de frunte, de sprancene etc. Persoana care poate apela la aceasta interventie trebuie sa aiba, in primul rand, o stare buna de sanatate, pielea lasata, structura osoasa puternica, dar si sa asculte indicatiile medicului.

Cum se realizeazasecond

Liftingul facial poate fi realizat in mai multe feluri. In general, se face o incizie ce porneste de la regiunea cu par aflata deasupra urechilor, incizia urmeaza conturul urechilor, acolo unde exista pliuri naturale pentru a camufla incizia. Se continua in josul urechii, in interiorul cartilajului din partea din fata a urechii si in jurul lobului. Se separa pielea de pe fata de muschi si tesuturi si sunt ridicate tesuturile din profunzime. Fascia musculara este repozitionata, pielea in exces este indepartata si se folosesc suturi sau benzi pentru a inchide inciziile. Pot fi lasate drene pentru scurgerea sangelui in exces si se aplica bandaje. Pot aparea si complicatii, printre care hematoame, vanatai, infectii, disfunctii nerurologice care sunt, de obicei, temporare, cicatrice, pierderea parului, necrozarea tesutului.

Restrictii

Nu doar varsta este cel mai important factor. Starea generala de sanatate trebuie sa fie buna. Majoritatea persoanelor care apeleaza la liftingul facial au intre 40 si 65 de ani. Specialistii trebuie sa evalueze textura pielii fiecarui pacient si sa recomande personalizat cele mai bune optiuni. Persoana care isi va face un lifting facial ar trebui sa inteleaga ca nu va intineri cu 20 de ani, desi aspectul va fi vizibil imbunatatit. Liftingul facial nu poate opri procesul natural de imbatranire.

Ruxandra Dumitrescu

Surse: Docshop.com; Medicinenet.com; 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.