Revista care te mentine sanatos

Stiri

Tehnica noua pentru reconstruirea celulelor afectate ale retinei

7 august 2013
Share

Un grup de cercetatori de la Universitatea Miguel Hernández (UMH), din Elche, a dezvoltat o noua tehnica pentru regenerarea celulelor deteriorate ale retinei. Bolile degenerative ale retinei (precum degenerescenta maculara – asociata cu varsta, cataracta, glaucomul sau retinopatia diabetica) determina tulburari de vedere care, de multe ori, duc la orbire si pentru care nu exista tratament.

In acest sens, studiul recent publicat arata ca celulele stem hematopoietice ar putea fi utile pentru repararea retinei deteriorate. Compania farmaceutica Ferrer Internacional, cu sediul la Barcelona, specializata in cercetare, lucreaza la acest proiect. „Interesul in acest proiect oftalmologic al unei companii farmaceutice de top din lume, care are o prezenta in peste 90 de tari, reprezinta un mare impuls pentru cercetare si poate ajuta foarte mult”, a declarat Eduardo Fernandez, directorul catedrei de cercetare de la Bidons EGARA.

Cristina Ionescu
Sursa: Salud.es

Nota pentru articolul «Tehnica noua pentru reconstruirea celulelor afectate ale retinei»:2.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate