Revista care te menține sănătos

Știri

Nou tratament pentru copiii cu artrita reumatoida juvenila

11 decembrie 2013
Share

Mii de copii care se confrunta cu cel mai sever tip de artrita reumatoida juvenila vor putea beneficia de un nou medicament care sa le usureze simptomele. In urma studiilor, s-a ajuns la concluzia ca, dupa 40 de saptamani de tratament, doua treimi dintre copiii cu varste cuprinse intre 2 si 16 ani care sufereau de artrita idiopatica juvenila prezentau o imbunatatire de 70% in ceea ce priveste simptomele.

In prezent incurabila, aceasta afectiune este o conditie inflamatorie si o mare parte dintre copii au nevoie de inlocuirea articulatiilor.

Boala poate aparea brusc si afecteaza cinci sau mai multe articulatii cauzand rigiditate, edem, durere, ceea ce limiteaza miscarile. Unii copii pot ajunge in scaunul cu rotile. Un medicament utilizat anterior pentru tratarea poliartritei reumatoide adulte actioneaza prin blocarea unui mesager celular numit IL-6, care provoaca febra si inflamatia articulatiilor si organelor. Se pare ca acest medicament are beneficii multiple si ofera o speranta la tratament.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.