Revista care te menține sănătos

Știri

Lemnul-dulce, remediu impotriva melanomului?

14 octombrie 2013
Share

Lemnul-dulce ar putea detine cheia impotriva celei mai periculoase forme de cancer de piele. Cercetarile efectuate in Statele Unite ale Americii au identificat in timpul testelor de laborator un compus intalnit in radacina lemului-dulce care ar incetini dezvoltarea celulelor canceroase. Acest compus ar putea ajuta la combaterea melanomului malign.

Expertii de la Universitatea din Minnesota au descoperit ca ingredientul numit Isoangustone A prezinta mai multe beneficii si nu are efecte secundare.

In cadrul acestui studiu, expertii au extras ingredientul amintit mai sus si l-au aplicat pe celulele canceroase. Compusul a incetinit ritmul in care celulele specifice melanomului se reproduceau prin blocarea eliberarii anumitor proteine. Lemnul-dulce este deja un remediu cunoscut impotriva herpesului. Radacina de lemn-dulce poseda proprietati antiinflamatoare si anticanceroase.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.