Revista care te mentine sanatos

Stiri

Femeile nu cunosc simptomele si riscurile accidentului vascular cerebral

19 august 2015
Share

In urma unui sondaj publicat de catre Centrul Medical Wexner din cadrul Universitatii de Stat din Ohio, Statele Unite, realizat pe un esantion reprezentativ de 1.000 de femei s-a descoperit ca doar 11% dintre acestea puteau identifica factorii de risc feminini in ceea ce priveste atacul vascular cerebral.

Iar 9 din 10 nu erau constiente de faptul ca sughitul combinat cu durerile atipice in zona pieptului reprezinta primele semne ale AVC-ului.

Simptomele atacului vascular cerebral, diferite in cazul femeilor

Exista factori de risc identici atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor, printre care fumatul, lipsa exercitiilor fizice sau hipertensiunea arteriala. Insa simptomele atacului vascular cerebral pot fi diferite la femei si pot include sughit, ameteala, dureri de cap, dureri atipice in piept, amorteala intregului corp. Sarcina creste, de asemenea, riscul de atac vascular cerebral mai ales pe ultima suta de metri. Recunoasterea unui atac vascular cerebral este cruciala in ceea ce priveste ajutorul imediat. Femeile nu ar trebui sa ignore simptomele si sa invete sa le recunoasca.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: The Ohio State University

Nota pentru articolul «Femeile nu cunosc simptomele si riscurile accidentului vascular cerebral»:4.75/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate